OM RANKA SKAK

(f. 1980)

Uddannet psykolog (cand. psych.) fra Københavns Universitet med speciale i klinisk psykologi og neuropsykologi.

Jeg er medlem af Dansk psykolog foreningen og modtager løbende supervision. Siden 2004 har jeg arbejdet med åndedrætsterapi. Jeg er uddannet af Binnie A. Dansby (Source Process and Breathwork).

Jeg er trænet indenfor forskellige psykologiske retninger (kognitiv terapi, mindfulness og eksistentialistisk psykologi). I praksis tager jeg udgangspunkt i den enkeltes problemstilling og vælger tilgang alt efter behovet, for der er ikke én retning, som fungerer for alle.

Jeg er optaget af kropsfænomenologien, fordi det er en filosofi, der peger på, at vi ikke kan adskille krop og psyke. Vi kan ikke tale om bevidsthed uden at anerkende hele den menneskelige oplevelse, som er kropsligt funderet. I terapien er vi ikke bare to hoveder, der fører en samtale. Jeg er optaget af, hvordan den kroplige oplevelse kan bidrage til terapien, så dine indsigter ikke kun giver intellektuel mening. Noget vil altid være forandret i din kropslige oplevelse, når du forstår dig selv bedre.

Jeg har haft flere lærere, som jeg er dybt taknemmelig for. Tre har jeg fulgt kontinuerligt i mange år og vil derfor fremhæve:

  • Majbritte Ulrikkeholm er min mentor, der gang på gang får mig til at se dybere og skelne sjæl fra ego.
  • Binnie A. Dansby lærte mig om åndedrættets terapeutiske muligheder og åbnede mine øjne for fødslens betydning både for mor og barn.
  • Ariel Daunay lærte mig om bevægelsen som et frigørende og terapeutisk redskab samt om facilitering af grupper med kroppen i centrum.

Privat bor jeg i Dragør med min kæreste og vores datter, som er født i 2011.

Jeg er ikke tilknyttet sygesikringen, så du kan ikke bruge en henvisning fra lægen hos mig. Find en psykolog der har overenskomst med sygesikringen her: www.psykologeridanmark.dk

Jeg har tavshedspligt og følger nordiske retningslinjer for etik.

Siden 2010 har jeg ledt forløb og retreats for kvinder kaldet ’Sjælesøster’.

KONTAKT
Tlf.: 26144542

Mail: ranka@rankaskak.dk

Adresse
Nansensgade 47, stuen, 1366 Kbh. K.

Jeg tilbyder også sessioner i Dragør og over Skype.

CVR nr.: 25140230

Du skal vide, at Sjælesøster har betydet alverden for mig. Er SÅ glad og taknemmelig for ALT det, du har givet mig som terapeut og alt det du har givet mig gennem Sjælesøster. Du og sjælesøster vil altid have en plads i mit hjerte ;0). Du hjalp mig med at åben mit hjerte….så vigtigt! TAK.

Annacia Andersen

 

Jeg bruger hver dag alt det, jeg har lært i Sjælesøster. Mest af alt åndedrættet. Jeg har lært at trække vejret igen.

Jeg har altid haft det svært ved at sige mine behov højt og udtrykke mine inderste tanker og ønsker. Det kan jeg nu. Jeg ånder helt ned i maven og ved jeg er ok.

Jeg har fundet mit indre rum, hvor jeg hele tiden kan finde tilbage og mærke min kraft og føle mig forbundet med mine sjælesøstre. Hver og en har de lært mig noget om mig selv.

Det er ikke altid lige rart at mærke og “kigge” på  følelser, men på Sjælesøster er der rum, plads og tid til fordybelse. Der er altid et kærligt blik , en omfavnelse så varm og dyb.

Jeg ønsker for alle at de må opleve at være i kroppen, slippe hovedet og mærke søsterkærligheden.

 

Tak

Pia