Fødsel

Tiden omkring graviditet, fødsel og første tid med barnet er betydningsfuld, og alle kvinder fortjener særlig opmærksomhed i denne proces. Et nyt moderskab er med til at udvikle os og som med al anden udvikling betyder det, at vi kan møde vores sårbare steder, svære erindringer og modsatrettede følelser.

SESSIONER FOR GRAVIDE

Mange gravide kan have stor glæde af psykologiske samtaler under gravidteten. Graviditet og fødsel er af gode grunde ikke kun en fysisk hændelse. Moderskabet forandrer os. Det kan bringe nye tanker og følelser med sig, og lige om lidt vil et lille menneske fylde vores verden. Samtalerne kan være en måde at passe ekstra godt på dig selv midt i forandringerne.

 

Emnerne kan for eksempel være:

  • Svære erindringer om egen barndom og fødsel, der træder tydeligere frem.
  • Svære følelser i forhold til det nye moderskab.
  • Frygt for fødslen.
  • Behov for at vende tidligere fødselsoplevelser.
  • Krise, fx at når en partner stopper relationen eller ved dødsfald.

 

Men det kan også være en lyst til at styrke kropskontakten og forbinde dig med barnet. I de tilfælde er det oplagt at lave åndedrætsterapi. Kroppen beroliges, og du mærker den indre kontakt med barnet stærkere. Det særlige åndedræt kan også med stor gavn bruges under fødslen.

Læs mere

Barsels-hjemmebesøg

Er du lige blevet mor og har brug for en samtale, kan jeg tage hjem til dig.

Du kan for eksempel have brug for at tale, hvis du er:

  • overvældet og måske ked af det.
  • har brug for at tale fødslen igennem.
  • oplever følelser eller erindringer, som du ikke er forberedt på.
  • er bange for at få en efterfødselsreaktion/depression eller har fået det.

Vi tilpasser sessionen til dit liv. Mens vi taler, kan dit barn være sammen med os eller være hos sin far eller en anden omsorgsperson.

Du kan også have brug for at kroppen bliver inddraget, og så kan du få en åndedrætssession. En åndedrætssession kan bringe en dyb ro og hjælpe dig med at lande endnu mere i livet som mor.

Læs mere

Beretninger

“Ranka har fulgt mig under og efter min graviditet. Hun har været en uvurderlig støtte i en tid præget af panik, angstanfald og mange bekymringer. Kombinationen af både samtale- og åndedrætsterapi er noget helt specielt ved Rankas behandlinger. Gennem åndedrætsterapien har Ranka lært mig at finde ind til en særlig ro, som jeg ikke troede, jeg havde i mig.

Ranka er et af de mest dedikerede og omsorgsfulde mennesker, jeg har mødt. Hun har en kæmpe viden om graviditet og fødsel, hvilket gjorde mig utrolig rolig og tryg.”

Pernille